Norrmejerier vinnare av GS1 AWARD 2014

2014-10-03

Årets GS1 Award gick till Norrmejerier som fick ta emot priset vid Dagligvarubranschens Höstmöte på Grand Hôtel i Stockholm den 2 oktober. Företaget har på ett målmedvetet sätt infört och utvecklat gjort GS1:s och Validoos standarder och tjänster.  

 

GS1 Award delas ut en gång om året till ett av organisationens kundföretag. År 2014 går utmärkelsen till företag inom dagligvarubranschen. Vinnaren är utvald bland GS1 Swedens drygt 11 000 kundföretag.


– GS1 Award syftar till att rikta strålkastarna mot ett företag som varit framstående i användande och genomförande av GS1:s standarder och Validoos affärstjänster. Med priset vill vi motivera och inspirera till att föra alla branscher framåt vad gäller hållbar utveckling, effektiva varuflöden och administration, produktsäkerhet, patientsäkerhet, spårbarhet och konsumentsäkerhet. Allt för att konsumenten ska kunna få tillförlitlig information om alla produkter, säger Pierre Lundh, Chief Marketing Officer på GS1 Sweden.

Motiveringen till priset:

Priset 2014 går till ett företag som under lång tid arbetat målmedvetet för att införa GS1:s standarder och Validoos tjänster. Företaget har länge varit mycket aktivt i användargrupper och har med sitt öppna och ärliga sätt starkt bidragit till utvecklingen och införandet av befintliga och nya standarder och tjänster. Årets vinnare är ett föredöme för branschen.

– Vi känner oss stolta och glada över att vinna det här priset. För oss och våra kunder är det viktigt att kunna säkerställa varuflöden, spårbarhet och produktinformation. Införandet av GS1:s standarder och Validoos tjänster stärker vår affär och jag vill ge en stor eloge till våra engagerade medarbetare som arbetat med detta, säger Erica Lundgren, försäljningschef på Norrmejerier.

GS1:s standarder effektiviserar företags affärsprocesser och förenklar all handel, såväl lokalt som globalt.

– En placering i GS1 Award ska bäras med stolthet och inspirera andra företag och organisationer, säger Pierre Lundh.

 

Om GS1

GS1 är en global och branschneutral standardiseringsorganisation som drivs utan vinstintresse. GS1-systemet möjliggör att produkter, tjänster och platser i hela världen kan identifieras och spåras. Data kan samlas in och överföras automatiskt, säkert och korrekt inom och mellan olika parters informationssystem.

För ytterligare information kontakta:

Bo Raattamaa, Chief Executive Officer, GS1 Sweden och Validoo, 070-660 49 89

Pierre Lundh, Chief Marketing Officer, GS1 Sweden och Validoo, 070-276 50 22