Skicka artikelinformation

Så här gör du för att ditt företag snabbt och enkelt ska komma igång med att sända artikelinformation till dina köpare.

Kom igång med artikelinformation

Visa alla

Ditt företag behöver en dator med internetuppkoppling och ett system för att sända artikelinformation. Många systemleverantörer erbjuder tjänster där du registrerar artikelinformationen på en webbplats. Här hittar du en lista över de system som är verifierade.

För att köparen ska kunna se vem informationen kommer ifrån behöver ditt företag ett GLN (GS1-lokaliseringsnummer) för att identifiera företaget. Du behöver även identifiera artiklarna med GTIN (GS1-artikelnummer).

GLN och GTIN ingår i abonnemanget på ett GS1 Företagsprefix. Du hittar ditt företagsprefix i välkomstmailet du fick när du blev kund hos GS1 Sweden, i vår nummerupplysning eller genom att logga in på MyGS1.

Har du inte beställt GS1 Företagsprefix kan du göra det här.

Avgifter för GS1 Företagsprefix

Med hjälp av våra tjänster Validoo Item och Validoo Q-lab kan du få artikelinformationen kvalitetssäkrad så att den är rätt och stämmer överens med den verkliga artikeln när informationen når köparen.

Validoo Item validerar, lagrar och distribuerar artikelinformation, och Validoo Q-lab kvalitetssäkrar att artikelinformationen stämmer överens med ett varuprov. Validoo MediaStore fotograferar, redigerar, lagrar och delar bilder så att de enkelt kan användas av dig och dina mottagare.

Läs mer om Validoo på www.validoo.se

Mät och väg artiklarna och fyll i artikelinformationen med hjälp av systemlösningen. På vår webbplats finns mätregler, instruktionsfilmer, specifikationer, exempel och vanliga frågor som kan hjälpa dig när du fyller i artikelinfomationen.

Läs mer om Artikelinformation

När du har fyllt i artikelinformationen sänder du artikelinformationen till dina köpare via Validoo Item.

Läs mer om att sända artikelinformation via Validoo Item