Alkoholhaltiga drycker

Användningen av GS1:s standarder är väl utbredd inom handel och distribution av alkoholhaltiga drycker. Artiklar och förpackningar numreras med GTIN, pallar med SSCC och GLN används för identifiering av exempelvis affärspartners. Märkning av förpackningar och pallar sker med GS1:s streckkoder. 

Precis som inom mat- och livsmedelsindustrin, så började streckkodsmärkning på konsumentenheter, det vill säga flaskor, burkar etc, för att sedan också omfatta ytterförpackningar och pallar för mer effektiv lagerhållning och logistik.

Artikelinformation baserad på GS1:s standard säkerställer att leverantör och köpare pratar samma språk. 

Med en global och enhetlig standard på plats kan dryckesbranschen ta ytterligare steg mot effektivisering och det skapar även möjlighet för spårbarhet.

GS1 har utvecklat en modell för spårbarhet på vin som är skalbar från de största vinmakare ner till odlare.

 

Läs mer:

GS1 Wine Traceability Guidelines 

GS1 US Tracing grapes › 

Var med och påverka utvecklingen av GS1:s standarder

Du som är verksam inom dryckesbranschen och som och vill vara med och utveckla GS1:s standarder och lösningar är välkommen att delta i det arbete som GS1 Sweden driver tillsammans med branschen. Arbetet sker i användargrupper.

GS1:s användargrupper ger - förutom möjligheten att påverka standarder och processer - deltagarna inspiration, ökad kunskap och en bredare förståelse.

Läs mer om våra användargrupper

Läs mer om olika branscher på vår globala hemsida

Har du frågor om GS1 och Foodservice är du välkommen att kontakta kundservice.