Tjänstebeskrivning

Tjänstebeskrivningen beskriver vilka regelverk och standarder som Directory baseras på, hur man blir kund till tjänsten samt hur tjänsten används.

Förutsättningar för att använda Directory

 • Ditt företag abonnerar på ett GS1 Företagsprefix från GS1 Sweden.
 • Ditt företag måste teckna avtal för Directory.
 • Ditt företag måste följa villkoren och betala avgifterna enligt gällande avtal för Directory.

Så fungerar Directory

 • Med Directory kan du publicera dina GLN och administrera information om dessa GLN så att informationen blir sökbar i GS1 Swedens och i andra GS1-organisationers nummerupplysningar. På detta vis behöver du inte uppdatera din information till alla dina parter en och en utan det räcker med att du gör det i Directory.

 • Ditt företag kan göra ett obegränsat antal sökningar i GS1 Swedens nummerupplysning. Om du inte har ett Directory-avtal kan du göra högst 30 sökningar per dygn i GS1 Swedens nummerupplysning.
 • Du kan söka efter andra företags GLN med tillhörande information i Directory.
 • Directory verifierar att de GLN som publiceras i GS1 Swedens nummerupplysning tillhör ett aktivt och giltigt GS1 Företagsprefix.
 • Ditt företag har möjlighet att ansluta sig via ett gränssnitt för att automatiskt söka i GS1 Swedens nummerupplysning.

Styrande regelverk och standarder

I GS1 General Specifications finner du all info om de standarder och regelverk som ligger till grund för Directory.

Så här kommer du igång med att använda Directory

 1. Om ditt företag inte redan har ett GS1 Företagsprefix från GS1 Sweden, måste ni först beställa ett abonnemang på det. Det gör du här.
 1. Med ett abonnemang på GS1 Företagsprefix kan du sen teckna avtal för Directory. Det gör du genom att logga in dig till MyGS1.

Kundservice

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice måndag till fredag under kontorstid.

Vänligen notera:

 1. Ditt företag äger ej rätt att förmedla personuppgifter från GS1 Swedens nummerupplysning till tredje part.
 2. Ditt företag äger ej rätt att uppmuntra sina användare att generera e-postmeddelanden eller annan kommunikation till de kontaktpersoner vars kontaktuppgifter finns i GS1 Swedens nummerupplysning eller Directory.
 3. Ditt företag har inte rätt att automatiskt generera e-post eller annan kommunikation till de personer vars kontaktuppgifter presenteras i GS1 Swedens nummerupplysning.