Vi fortsätter att utbilda dryckesleverantörer

2017-02-07

Nyligen höll för första gången GS1 tillsammans med Validoo en skräddarsydd utbildning för leverantörer av alkoholhaltiga drycker. Deltagarna var mycket nöjda. "Att gå den här kursen är en förutsättning för att kunna leverera information på ett bra sätt till Systembolaget", säger Åsa Surry från Amka vinimport.

För företag som levererar alkoholhaltiga drycker till Systembolaget och foodservice erbjuder GS1 en utbildning som gör det lättare att förstå och använda GS1:s standarder för identifiering, märkning och artikelinformation, och att använda Validoos tjänster.
- För många leverantörer är det nytt att arbeta med GS1:s standard för artikelinformation. På den här utbildningen går vi systematiskt igenom både det som gäller generellt för artikelinformation och det som gäller specifikt för alkoholhaltiga drycker, förklarar kursledaren Jonas Elander. Han fortsätter:
- Du som går utbildningen lär dig att skicka artikelinformation med GS1:s standard via Validoo. Tanken är att du efter att ha gått utbildningen ska vara mer eller mindre självgående.

Åsa Surry som arbetar med logistik på Amka vinimport gick kursen och hade i en av pauserna mycket positivt att säga.
- Den var väldigt givande. Det är fortfarande lite rörigt och mycket att ta in, men kursen är jättebra med egna övningar med konkreta exempel. Om framför allt är det bra att det finns gott om tid för frågor.  
- Jag tror jag absolut att alla i branschen har nytta av att gå den här kursen. Det är en förutsättning för att de ska kunna leverera information på ett bra sätt till Systembolaget.

Kursen hålls igen den 28 februari, den 28 mars, den 20 april och den 19 maj och det finns fortfarande platser kvar.

Läs mer och anmäl dig här