Ny version av GS1 Artikelinformation

2017-11-03

Version 3.1.3 lanseras den 4 november i enlighet med tidigare kommunikation. Nedan finner du det nya svenska regeldokumentet samt var du hittar den uppdaterade handledningen för Artikelinformation och ADS Artikelinformation.

Nytt regeldokument för version 3.1.3

Det har publicerats ett nytt svenskt regeldokument med uppdaterade regler för release 3.1.3. Versionen heter Beta 14:4. Reglerna hittar du här: Svenska valideringsregler (xlsx). Nytt är bland annat 7 nya valideringsregler för komponenter.

Handledning & ADS Artikelinformation för version 3.1.3

Nya versioner av handledningen för Artikelinformation samt ADS Artikelinformation har publicerats. Du hittar dem här: ADS Artikelinformation version 3.1.3 (pdf), Handledning Artikelinformation version 3.1.3 (pdf)

Nytt i version 3.1.3 är till exempel specifika termer för fisk, kort marknadsbudskap, ny kodlista för förpackningsegenskaper med bland annat möjligheter att ange olika flaskförslutningar, lokal kodlista för att ange olika skatteklasser för alkoholhaltiga drycker med mera. Det kommer även ske vissa förändringar i schemat för befintliga termer.

Se alla förändringar här: Ändringshistorik ADS Artikelinformation version 3.1.3 (pdf)

Läs ADS Artikelinformation och dokumentet med rättelserna tillsammans. Det är viktigt att inte missa någon av de rådande förändringarna fram till uppgraderingen den 4:e november. Du hittar dokumenten på GS1:s hemsida: Rättelser ADS Artikelinformation version 3.1.3 (pdf).