Ny och förbättrad nummerupplysning sparar tid och arbete

2016-11-21

Nummerupplysningen, GEPIR, är en GS1-funktion som används av många. Den är en internetbaserad tjänst som ger grundläggande information om mer än 1 000 000 företag i hela världen. Nu finns den i ny och ännu vassare version.

Här hittar du Nummerupplysningen

Den nya versionen lanseras samtidigt i hela världen, och ger svar på frågan om vem som abonnerar på ett företagsprefix. I den nya versionen kan du söka på alla GS1-nycklar samt företagsnamn, istället för som tidigare bara på de vanligast förekommande: GTIN, GLN och SSCC. Vi har dessutom gjort systemet tre gånger snabbare och infört en rad andra förbättringar:

  • Nummerupplysningen har blivit säkrare – felmarginalen är numera försumbar. 
  • Till skillnad från tidigare behöver du inte välja typ av streckkod innan du söker på GTIN utan du kan söka direkt på 6, 8, 12, 13 eller 14 siffror
  • På webben har du de olika sökalternativen i en vänstermeny vilket gör det enklare och snabbare att växla mellan olika slags sökningar
  • Det går att söka på samtliga varianter av svenska viktvarunummer
  • När ett företag inte längre är GS1-kund syns det i nummerupplysningen


Varje år görs mer än 100 000 sökningar i GS1 Swedens nummerupplysning. Många företag har nytta av att snabbt kunna hitta uppgifter om andra företag, exempelvis huvud-GLN eller kontaktperson. I den nya nummerupplysningen kan du söka på samtliga GS1-nycklar, exempelvis: SSCC, GRAI, GIAI, GSRN, GDTI, GSIN och GCN. Detta ger förstås utökat utrymme att hitta exakt det du letar efter.


Nummerupplysningen finns i två varianter. Dels den nya vässade som finns på hemsidan, och det vi kallar vår web service*. Med vår web service kan du bland annat söka på flera nummer samtidigt – upp till 100 stycken. För de företag eller organisationer som gör många sökningar har det här stor betydelse.
- Hos oss kan det göras många sökningar på en dag. Och det är ju då en stor fördel att kunna söka på flera nummer samtidigt. Att samla flera sökningar i en fråga kommer att göra processen mycket snabbare och effektivare och det har vi stor nytta av, säger Åke Forsberg som är Operations Leader på Nielsen i Sverige som bland annat använder nummerupplysningen till att hitta vem som äger artiklar när de gör marknads- och produktundersökningar.

*Vill du veta mer om vår web service? Kontakta Deniss Dobrovolskis så kan du få svar på dina frågor.