Christina Wergens vice vd på GS1

2014-10-29

Efter mer än 15 år på ledande positioner hos Unilever, Carlsberg och Colgate kliver Christina Wergens in i en nyskapad roll som GS1:s vice vd. Under sin tid i branschen har hon visat stor skicklighet inom ledarskap, sälj och marknadsföring bland de tunga aktörer som hon arbetat för. 

Christina Wergens

 

- Vi är väldigt glada att få in en sådan stark och multikompetent branschprofil här på GS1, och vi anser att hon i positionen som vice vd kommer att kunna ge oss ytterligare spets både i utvecklingen av våra tjänster och i att nå ut – både till befintliga och potentiella kunder och till beslutsfattare, säger vd Bo Raattamaa.

Christina Wergens kommer närmast från Unilever, där hon i fyra år varit Vice President med nordiskt marknadsansvar för områdena Foods & Refreshments och Home & Personal Care.

- Christina är en skicklig strateg med förmågan att bygga starka lag kring sig. Hon förstår de branscher där vi verkar, och hon har stora kontaktnät som vi kommer att ha nytta av, säger Bo Raattamaa.

Innan hon började på Unilever hade Christina Wergens flera olika chefspositioner under fyra år på Carlsberg, inklusive en tid som tillförordnad vd. Det senare var också en position som hon innehade på Colgate.

Christina Wergens har en examen från Handelshögskolan i Göteborg samt utbildningar vid Rouen Business School (Frankrike), Universität St. Gallen (Schweiz) och Concordia University (Kanada). 

 

Bo Raattamaa och Christina Wergens