Christina Wergens ny vd för GS1 Sweden

2016-08-09

Christina Wergens har utsetts till vd för GS1 Sweden att efterträda Bo Raattamaa. Bo Raattamaa kommer nu att gå i pension efter att ha varit vd för GS1 Sweden de senaste tio åren.

Bo Raattamaa och Christina Wergens

Christina Wergens har sedan november 2014 arbetat som vice vd på GS1 Sweden. Dessförinnan har Christina mer än 15 års erfarenhet från ledande roller i stora multinationella företag med särskild erfarenhet inom marknadsföring och försäljning samt även betydande erfarenhet av framgångsrikt förändringsledarskap.


Christina Wergens har en master i Business Administration från Handelshögskolan i Göteborg liksom internationella studier vid Concordia University, Kanada, Universität St Gallen, Schweiz samt SUPdeCO Rouen, Frankrike.


- Christina Wergens har den erfarenhet och profil som krävs för att med tydlig kundorientering leda GS1 Sweden och Validoo i de alltmer digitalt integrerade marknaderna för produktinformation. Jag ser fram emot att arbeta med Christina som vd. På styrelsens och ägarnas vägnar vill jag samtidigt tacka Bo Raattamaa för över tio år av framgångsrikt ledarskap av GS1 och Validoo, säger Magnus Håkansson Styrelseordförande för GS1 Sweden och Validoo.


Christina Wergens tar över som vd den 1 september 2016.