Bo Raattamaa experttalare på Internet of Things-mässan den 22 september

2016-09-19

Den 22 september kommer Bo Raattamaa, under 12 år vd för GS1 Sweden, att tala vid mässan IoT Logistics i Kista. Bo Raattamaa är en av flera mycket namnkunniga experter som ska diskutera hur modern teknik kan effektivisera transport och logistik utifrån att den snabba digitala utvecklingen förändrar spelreglerna på området.

Bo Raattamaa, fram till nyligen vd för GS1: ”Vi på GS1 står för språket som gör att olika saker kan tala med varandra. Vårt nummersystem är grunden för hela IoT, alltså the Internet of Things."

Varför är du inbjuden att tala på mässan?

- Vi på GS1 står för språket som gör att olika saker kan tala med varandra. Vårt nummersystem är grunden för hela IoT, alltså the Internet of Things. Vårt sätt att skapa unik identifiering av objekt, platser och transporter ger just det globala språk som behövs för kommunikation mellan saker.

Vad är det viktigaste du tänker ta upp?

- Jag ska tala om hur viktigt det är att vi talar samma språk – att det är förutsättningen för den fortsatta utvecklingen av en effektiv och hållbar handel.  GS1 är den ledande organisationen globalt inom supply chain och vi har redan skapat de möjligheter som krävs.

Vilken kunskap på området vill du att åhörarna ska ta med sig in i framtiden?

- I en allt mer globalt integrerad och uppkopplad värld kan man inte nog understryka hur viktigt det är att ha ett gemensamt språk. Och då behövs de standarder som GS1 tillhandahåller.