Nyheter

Byggbranschen väljer GS1-artikelnummer, GTIN

2018-04-24

Sveriges största byggföretag i samverkan med ett par av samhällssektorns branschorganisationer gick nyligen ut med att de ställer krav på GTIN (Global Trade Item Number) för identifikation av byggprodukter. Det är ökande bransch- och samhällskrav på digitalisering, hållbarhet och spårbarhet som ligger bakom kravet, enligt byggbranschens samverkansgrupp.

Spårbarhet för belysningsarmaturer – ett lokalt problem med en internationell lösning

2018-03-09

Hur vet man vilken armatur som sitter i vilken stolpe, när belysningen kan vara tiotals år gammal och det finns tusentals ljuspunkter i en region? Med en gemensam standard för artikelinformation är det fullt möjligt, menar Peter Johansson, Key Account Manager på belysningsföretaget Schréder.

Coop hjälper sina leverantörer hitta butiker och terminaler med GLN och GS1 Directory

2018-02-05

Coop är just nu mitt uppe i en stor omställning som innebär att samtliga butiker får nya butiksnamn och butiksformat – Lilla Coop, Coop och Stora Coop. De löpande förändringarna har inneburit problem med att informera om det aktuella butiksnätet till leverantörer och andra intressenter, berättar Ralf Lind, verksamhetsstöd inom affärsområdet Inköp & Kategori på Coop Sverige AB.

Enskild kundrådgivning och skräddarsydda utbildningar

2018-01-25

Förutom våra grundkurser och kurser inom artikelinformation erbjuder vi nu även enskild kundrådgivning samt skräddarsydda utbildningar för våra kunder.

FIATA i samarbete med GS1 för bättre transport- och logistiklösningar

2017-11-13

För att förbättra och effektivisera tjänsterna för sina medlemsföretag har FIATA skrivit under ett samförståndsavtal (MoU) med GS1. Det handlar främst om digitalisering av alla sina dokument genom att använda GS1-standarder för global unik identifiering.

Ny version av GS1 Artikelinformation

2017-11-03

Version 3.1.3 lanseras den 4 november i enlighet med tidigare kommunikation. Nedan finner du det nya svenska regeldokumentet samt var du hittar den uppdaterade handledningen för Artikelinformation och ADS Artikelinformation.

Besök oss på Logistik & Transportmässan i Göteborg 7-8 november

2017-10-12

Kom och låt oss visa dig hur du och ditt företag kan arbeta med spårbarhet genom hela varuflödeskedjan. Du hittar oss i monter A01:51.

Kortare ledtider och ökad leveranssäkerhet genom delning av korrekt parts- och kontaktinformation

2017-09-25

Webbverktyget GS1 Directory där du kan publicera kontaktinformation kopplat till dina GLN (GS1-lokaliseringsnummer) har relanserats i en ny, mer användarvänlig skepnad. Genom att publicera dina GLN i GS1 Directory, har dina affärspartners alltid tillgång till korrekt och uppdaterad information.

GS1 SSCC viktig pusselbit för att utveckla gränsöverskridande paketleveranser

2017-06-21

Europakommittén för standardisering (CEN) väljer GS1 SSCC för att utveckla gränsöverskridande paketleveranser. ”Den harmoniserade transportetiketten med GS1 SSCC kommer att driva effektivitet inom e-handelns snabbväxande flöden”, säger Cecilia Strokirk, Branschansvarig Transport & Logistik GS1 Sweden.