Nyheter

Sylvia Rubio Alegren tilldelas GS1 Ken Traub Standards Award 2018

2018-11-09

All utveckling av GS1:s standarder sker tillsammans med våra användare. Priset GS1 Ken Traub Standards Award delas ut till en person som mer än andra har deltagit i GS1:s globala arbete. I september fick Sylvia Rubio Alegren från ICA Sverige AB, mycket välförtjänt ta emot priset vid en ceremoni i Dublin och hon ser gärna att fler svenska aktörer deltar i arbetet.

Besök oss på Logistik & Transportmässan i Göteborg 5-7 november

2018-10-17

Med GS1 får du mer hållbara, pålitliga och spårbara transporter. Kom till monter A01:39 så bjuder vi dig på en extra god kopp kaffe medan vi berättar hur.

Harmonisering inom produktkategorin frukt och grönt stödjer kraven på spårbarhet och ursprung

2018-10-08

Arbetsgruppen Fruit and Vegetables in Europe arbetar sedan några år tillbaka med att harmonisera tillämpningen av GS1-standarder inom produktkategorin frukt och grönt. Gruppen leds av GS1 in Europe, som i sin tur bjudit in användare från olika företag. I september var GS1 Sweden värd för ett av arbetsgruppens möten.

Nya innovationer och lösningar för last mile

2018-10-04

Hur ska logistikbranschen hänga med i alla trender som ständigt förändras och som drivs på av konsumenter, samtidigt som transport- och logistikprocesserna effektiviseras?

Inspirationsfrukost: Nästa steg inom retail – smarta QR-koder och Digital Link

2018-10-26

Digital Link är den senaste webbstandarden från GS1 som hjälper dagligvarubranschen länka ihop konsumenter med användbar produktinformation online.

Den fysiska och den digitala världen möts med GS1 Digital Link

2018-10-03

Dagens konsumenter ställer allt högre krav och vill redan i butik veta mer om varorna de köper. Förutom ingrediensförteckning och näringsvärde kanske de vill veta varans ursprung, tillverkningssätt eller något annat som är viktigt för dem. Idag saknas ett enkelt sätt att få den typen av information direkt i köpögonblicket.

Inspirationsfrukost 23 maj: Din e-handel blir bara så bra som logistiken omkring den

2018-09-06

Som e-handlare vill du skapa lojala kunder som tycker att det är enkelt och bekvämt att handla online hos dig och som känner att du månar om deras köpupplevelse hela vägen hem till dörren. Därför är effektiv logistik avgörande för den långsiktiga lönsamheten inom all e-handel.

Inspirationsfrukost 18 oktober: Din e-handel blir bara så bra som logistiken omkring den

2018-09-06

Som e-handlare vill du skapa lojala kunder som tycker att det är enkelt och bekvämt att handla online hos dig och som känner att du månar om deras köpupplevelse hela vägen hem till dörren. Därför är effektiv logistik avgörande för den långsiktiga lönsamheten inom all e-handel.

Eco2city först ut att använda GS1 Harmonised Parcel Label för en mer hållbar och effektiv last mile-leverans

2018-09-03

Eco2city är en icke-statlig holländsk organisation, som stödjer städer över hela Europa att uppnå effektiva mål och noll-nivå av leveransutsläpp. Som en del av dessa mål använder de GS1 Harmonised Parcel Label för att kunna dela data mellan olika aktörer i ett leveransflöde med unika identifierare på paketen.