Publikationer

Här har vi samlat alla våra guider, rapporter och broschyrer.

Använd beställningsformuläret om du vill få tryckta exemplar skickade till dig. Publikationerna är kostnadsfria om inget annat anges.

Scenario för e-handelns framtida tillväxt

Rapporten beskriver var e-handeln är idag och hur utvecklingen kommer att se ut beroende på barriärer och drivkrafter. Syftet med rapporten är att förstå hur GS1s standarder kan hjälpa till i e-handelns utveckling.

Ladda ner som pdf (10MB)

Streckkodskvalitet i butik

En studie för att undersöka streckkodskvaliteten på alla artiklar i tre olika butiker (en COOP, en ICA och en Hemköp). Studien visar att det finns vissa problemområden som måste bli bättre.

Ladda ner som pdf (1MB)

Vett och etikett kring streckkoder

Att streckkoden är läsbar är en förutsättning för att flödet ska fungera. Denna affisch har tagits fram för att ge enkla men viktiga råd som skapar förutsättningar för att ta fram streckkoder med bra kvalitet och rätt information.

Beställ tryckt exemplar

Effektivisera värdekedjan med GS1 Global Standards

Ökad effektivitet i värdekedjan är ett av de positiva fynden i Consumer Goods Forum Compliance Survey 2011. Ta del av fler fördelar med att implementera GS1s standarder.

Ladda ner som pdf (2MB) Download pdf (2MB)

Fördelar med rätt märkning

Med GS1s standarder kan godset hanteras effektivt genom försörjningskedjan och kan ge möjlighet att effektivisera affärsprocesser och förenkla handeln mellan företag.

Ladda ner som pdf (2MB) Download pdf (2MB)

Effektivisera hanteringen av produktbilder

I Validoo Media Store får du ordning på dina produktbilder hela vägen från fotografering till lagring, distribution och publicering i annonser, webbutiker, mobilappar och planogram.

Ladda ner som pdf (1MB)

Vikten av att erbjuda bra artikelinformation

Att skanna varor och artiklar med mobilen blir allt vanligare. Det gör det viktigare än någonsin att kunna erbjuda konsumenten en bra artikelinformation.

Ladda ner som pdf (4MB)

Möjligheter med ökad mobilanvänding i handeln

Fler och fler konsumenter använder mobilen i dagligvaruhandeln. Tillsammans med Ericsson, Arla och ICA gjorde GS1 ett pilot-test på 35 konsumenter.

Ladda ner som pdf (6MB)

F-ONS – Internet of things

Internet of Things (IoT), är en teknik som möjliggör att via datorer och mobiltelefoner få tillgång till omfattande information om de flesta av alla enskilda tillverkade fysiska objekt.
Ladda ner som pdf (1MB) Download pdf (1MB)

Streckkodsmärka artiklar med varierande vikt

Guide till streckkodsmärkning och numrering av artiklar med varierande vikt med hjälp av GS1s standarder.

Ladda ner som pdf (1MB)